Da Nina så Putin

Da vi sad hjemme i stuen fortalte Nina mig om de to gange, hun havde set Putin. Den gamle dame havde været mere heldig end så mange andre russere og havde set manden hele to gange i sit liv. Men, skød hun hen, det var rene og skære tilfælde.

Første gang Nina så Putin var i forbindelse med en Påskemesse. Åbenbaringskirken i Vladimir havde været fyldt til randen og det var lige inden messen skulle begynde, da alle kirkegængerne fik besked på at gå ud af kirken. Der var ingen forklaringer. Udenfor kirken ventede en flok sikkerhedsfolk og snart blev der stillet en sikkerhedspost op, som alle skulle igennem på vej ind i kirken igen. Da gamle Nina så langt om længe var kommet ind i kirken igen, stod hun forest i kirken og dér, kun 4 meter fra hende, stod præsidenten.

Anden gang var ligeledes et tilfælde. Var det på vejen til supermarkedet, eller havde hun nu blot været nede i byen til parade? 9. maj var byens gader fulde af mennesker, der alle skulle se det store sejrsdagsoptog. I myldret havde hun stillet sig op på en lille bakke og kunne betragte, hvordan præsidenten stod ikke langt fra hende og så på optoget.

Men, afsluttede hun i sommeren 2009, nu havde de jo Medvedev og det var godt. Militærfolk som Putin var gode til at skabe orden ud af kaos, men i fredstid var det tid til, at diplomater som Medvedev skulle.

Dette indlæg blev udgivet i Vladimir og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s